Kun je frituursnacks (bitterballen/mini-frikadellen/kipnuggets etc.) nog eten als ze tot mei 2012 goed waren?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja hoor, dat spul gaat toch in de hete olie.

Als je vriezer daadwerkelijk op -18 graden vriest, dan kan het nog best. Heb je ze in een vriesvakje bewaard, dan kun je ze beter weggooien.

Het is alleen voor de fabrikant dat hij deze datum erop zet. Mensen denken ook wel eens dan dat ze perse nieuw moeten kopen maar dat is niet nodig zolang jij dit in de vriezer hebt liggen kan het geen kwaad. het kan wel dat na verloop van tijd de smaak wat minder wordt maar het is dan nog goed te eten.

Deze frituursnacks zijn reeds 5 maanden over de datum en bang dat het al bij het grituren misgaat. Daar de snacks geruime tijd in de vriezer liggen is de structuur van de snacks ernstig aangetast, hierdoor kunnen tijdens het frituren de snacks uitelkaar vallen en zijn ze dus niet meer eetbaar. Over de bacteriegroei op de snacks tijdens de bewaarperiode kunnen wij geen uitspraak doen daar wij niet weten hoe en waar ze in het vriesapparaat hebben gelegen.

Op het pakje kunnen twee dingen staan wat betreft datum; tenminste houdbaar tot (tht) en te gebruiken tot (tgt). THT betekend dat de fabrikant adviseert het product te gebruiken tot een bepaalde datum, na die datum is het product nog wel te eten, maar vervalt de garantie van het product, dus als het een beetje raar ruikt of de kleur is anders, dan kun je de fabrikant de schuld niet geven. TGT betekend dat wanneer je het product na die datum eet, je echt ziek wordt. Naar mijn weten staat op een pakje frituursnacks THT. Eet smakelijk! :)

Alles kan, alleen zeg ik je wel 1 ding. Diezelfde grap probeerden wij ook in de keuken van het restaurant waar ik werkte. (Bittergarnituur was voor het keukenpersoneel, niks is opgediend, geen zorgen). Maar dat ging ook mis. Daar was de inhoud 3 maanden over datum en de vriezer en frituur zijn van hoge kwaliteit. De smaak was verschrikkelijk (kroketje smaakte naar een kaassnack om maar een voorbeeld te noemen) en ik heb 3 dagen last van mijn maag gehad. Oftewel, het kan. Maar wel geheel op eigen risico.

Als je de verpakking nog niet geopend is, of als er geen groene schimmel opzit dan zou het geen kwaad kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100