Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zit er vitamine in aardappelschillen?

Ik kook af en toe aardappelen in de schil en eet die schil dus ook. Zitten er vitamines of andere waardevolle stoffen in?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
2.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In aardappelschillen zitten juist stoffen die giftig zijn voor de mens. Toch raadt het vitamine informatie bureau op zijn website de lezers aan om aardappelen in de schil te koken. De vitamines in de pieper blijven dan beter bewaard. De schil voorkomt dat stoffen uit de aardappel weglekken naar het kookwater.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
klopt niet de schil is niet giftig tenzij hij groen is
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
@oribatei
Er wordt aangeraden om niet te vaak de schillen op te eten omdat deze niet gezond zijn. (zie bronnen)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Na het koken dus pellen.

Andere antwoorden (5)

Er is wel gezegd dat de vitamines van aardappels het meest in de schil zitten. Hoe dat is als je ze helemaal doodkookt weet ik niet. Groente die je te lang kookt raken ook hun vitamines kwijt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Aardappelschillen zijn niet gezond.
Lees het volgende artikel maar:
http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article798319.ece/Dik_schillen
Er zitten geen vitaminen in de schillen.
Maar net onder de schil zitten wel de meeste vitamine. Bij het schillen van een aardappel kan deze verloren gaan doordat je (tenzij je heel goed kan schillen), altijd ook aardappel mee snijdt/schilt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Nee hoor
In een aardappel schil zit geen vitamine in...
Ook geen waardevolle stoffen enz. Helemaal niks. Gewoon weg die schil.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja en nee. De vitamines zitten gelijk verdeeld in een aardappel, dus niet speciaal vlak onder de schil.
Toch is in de schil koken beter, het zorgt ervoor dat er mminder vitamines verloren gaan. De eiwitten zitten wel vlak onder de schil en daarom is het ook goed ze in de schil te koken. Anders gaat een groot deel hiervan verloren.
(Lees meer...)
amc
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Moet je ze na het koken dus wel pellen.
In de schil zal best wel wat vitaminen zitten, maar volgens mijn grootmoeder zaten de meeste vitaminen direct onder de schil en moesten we dus heel dun schillen.!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding