Hoe kan ik mijn soep nog iets meer een Chinese tint geven ?
Ik heb een lekker soepje gemaakt van paprika, sojascheuten, ajuin en curry. Smaak is super maar toch zou ik graag het nog ietske meer chinees laten smaken. Welk kruid of iets anders kan ik er nog bij doen op het einde ?
Kook wat mie, snijd een lente ui aan schuine stukjes, laat twee geklopte eieren met een klein straaltje in de zachtkokende soep lopen. Voeg klein beetje lichte Soyasaus en de mie en lente ui toe. Een beetje Ve tsin(commentaar)en het is helemaal chinees. Gebruik de volgende keer geen kerry, dat wordt heel weinig gebruikt in de chinese keuken.Wel kurkuma.
Een paar druppeltjes citroensap, flintertjes (winter)wortel, plakjes champignon (uit blik, of zelf eerst in wat sesamolie gebakken), gare witte rijst, en omeletreepjes.
je kan er nog bij doen 1 bos uitje fijn gesneden 100 gr Chinese instant-mie 2 eetlepels droge sherry stukje gember van 2 cm heel fijn gesneden laat dit dan nog even trekken
2 eieren kluts deze en bak er een omeletje van rol op en snij er dunne sliertjes van die je dan over de soep strooi als je hebt opgeschept
Je kunt eventueel nog wat eetlepels zoete ketjap, sambal, sereh, azijn, djahe, vetsin (niet voor iedereen geschikt), knoflookpoeder, 1 handje mihoen, en 2 eetlepels maizena toevoegen voor een lichte binding.