Draadjesvlees aan het baken. Te veel vlees voor de braadvloeistof; waar kan ik dat mee aanlengen?

Zonder dat ik straks gekookt vlees op het bord krijg...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het vlees in kleine portie.s aan braden ,en als alles gebraden is terug bi elkaar in de pan dan vocht er bij dat kan bier of bouillon zijn kruiden zoals tijm ui en knoflook en tomaat een laurierblaadje en laten sudderen tot het gaar is Toegevoegd na 4 minuten: vergeet nog een kruinageltje

Je kunt de stukken vlees na elkaar aanbraden. Daarna alles weer bij elkaar in de pan, en een beetje vocht erbij (tip: bier).

Lekker met een dubbel biertje (zoals leffe of westmalle trippel) aanlengen. Of met een scheutje rode wijn. Toegevoegd na 14 minuten: Ik bedoelde westmalle dubbel ipv trippel

mmmmm...klinkt lekker. Ikzelf zou de braadvloeistof aanvullen met een scheutje azijn en enkele laurierbladen en zo lekker laten stoven. Succes en alvast smakelijk!

ik zou er een beetje olie bij doen. Het beste schijnt arachideolie (van pinda's gemaakt) te zijn omdat deze olie bestand is tegen hoge temperaturen. Als het vlees gaar is een scheut rode wijn erbij,nog even opwarmen en smullen maar..

Als ik de vraag goed begrijp, gebruik je in verhouding te weinig vet. Dus iets meer vetstof, goed bruin laten worden, vlees droogdeppen voor bakken. Vlees aan alle zijden bruin? Vetstof op smaak met beetje azijn zout en peper en dan vocht: stevig biertje, stuk peperkoek en dan laten sudderen. Ruim 2 a 3 uur. Let op: azijn maakt het vlees soepeler. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100