Zijn hamburgers van de Mac Donald's ongezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, net zo ongezond als de meeste andere hamburgers. Op een gewone hamburger zit alleen een beetje ketchup en augurk. Die is met ongeveer 200kcal nog redelijk als tussendoortje te doen zo af en toe. Maar neem je een big tasty bacon met kaas, dan schiet je naar de 900Kcal en dat is gewoon erg veel. Naast de kcal heeft een hamburger ook nauwelijks voedingswaarde, het vult alleen maar.

nee, dat kan ik niet zeggen. alleen moet je wel opletten dat je er niet te veel van eet en niet te vaak. fast food is vaak te zout en te vet. als je de hele week gezond eet en je eet ook een keer een hamburger bij mcdonald's, is dat geen probleem. zoals met iedere voeding gaat het er om dat je gevarieeerd eet en niet te veel.

Nee, tegenwoordig zitten overal voedingsstoffen in, dus ook in een hamburger van mc donalds is niets te zeggen. Je moet (in deze) maar zo denken, beter iets eten dan niets eten ;) Toegevoegd na 1 minuut: In = van Toegevoegd na 2 minuten: De 2e "in" dan ;)

Neeee. Hamburger of Big Tasty? Waar gaat jou voorkeur naar uit? Allebei zijn ze niet erg gezond, toch scheelt het aantal calorieen tussen deze twee burgers enorm. Zo bevat een hamburger van McDonalds ongeveer 250 kcal en een Big Tasty met bacon wel 905 kcal! Zeker die laatste kan je dus beter laten staan. Een Big Mac, Quarter Pounder en Mc Chicken bevatten alledrie ongeveer 500 kcal. Kies voortaan dus bewuster je menu uit bij McDonalds of beter nog; sla een keertje over!

Is mineraal water uit een fles ongezond? Jazeker! Drink maar 10 flessen à 1,5 liter achter elkaar, en de kans is groot dat je het niet overleeft. Wat ik ermee wil zeggen is dat de hamburgers, bij de Mac, thuis of in een chique restaurant, niet per definitie ongezond zijn, het is een kwestie van met mate en gevarieerd eten. Als je vraag gericht is op de gesteldheid van de hamburger zelf, dan kan ik je vertellen dat de hamburgers van de Mac zijn, zoals ze zelf beweren, van écht 100% puur rundvlees, bevatten relatief veel zout in vergelijking met een zelf gemaakte hamburger, een gemiddelde hoeveelheid vet, en vanuit een microbiologische oogpunt zijn ze van uitstekende kwaliteit. Maar als je elke dag een hamburger eet, dan ben je heel erg ongezond bezig. En dan ligt dat aan je gehele voedingspatroon, en niet aan de hamburger. Een hamburger is verder een hele goede bron van eiwit en vet (vet is ook belangrijk in een uitgebalanceerd dieët als bron van energie), maar bevat geen koolhydraten (die krijg je met het broodje, maar dan te weinig) en levert aardig wat zout op (van het vlees en het brood) De hoeveelheid groente in een hamburger is te weinig voor je dagelijkse behoefte, maar toch beter dan niets. Kortom: je bepaal zelf of een hamburger ongezond is. Één hamburger is niet ongezond, veel hamburgers wel.

Eigenlijk kan je hier geen ja of nee op zeggen. Neem een voorbeeld aan fruit. Als jij twee stuks fruit op een dag eet, zeggen ze dat het gezond is. Maar als jij alleen nog maar fruit eet en verder niks anders, is het ongezond. Je komt dan immers veel 'bouwstoffen' die je lichaam nodig hebt tekort. Waar het vooral om gaat is dat je gevarieerd eet. Kijk hiervoor naar de schijf van vijf op www.voedingscentrum.nl. Daar zie je precies wat jouw lichaam nodig heeft. Als je dan af en toe een hamburger van de Mac Donald's neemt, kan dat echt geen kwaad. Je moet er alleen geen gewoonte van maken. Ook kun je op de site van Mac Donalds terecht voor de voedingswaarden van al hun producten. Daar kun je zien wat er allemaal in een hamburger zit, van calorieën tot vetten enzovoorts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100