is het mogelijk om limonadesiroop te concentreren?
Als het mogelijk is om limonade siroop te concentreren, hoe doe je dat dan? is dat mogelijk in eigen keuken zonder dat de smaak en kwaliteit achteruitgaat?
Limonadesiroop is in feite al een concentraat en he zal niet simpel zijn om het nog meer te concentreren. Maar waarom gebruik je geen limonadepoeder, dat is in de meeste supers te verkrijgen. Daar zit concentraat in droge vorm en suiker in, precies wat je zoekt
Bolero heeft een instant limonade.
In ieder zakje van Bolero limonadepoeder bevat 9 gram Bolero poeder, goed voor 1,5 tot 2 liter heerlijke suikervrije limonade.
limonadesiroop is al geconcentreerd, dat kan niet nog verder.
Toegevoegd na 15 minuten:
En dat beetje water wat er nog in zit ,zit er in om het spul vloeibaar te houden. Anders zou je brokjes of poeder krijgen wat dan misschien weer slecht oplost als je gaat verdunnen. En dan moetene r weer stoffentoegevoegd worden om dat proces weer makkelijker te maken.
Hoe lang je de limonadesiroop ook kookt, het zal je nooit lukken om er poeder van te maken. Je krijgt eerder een harde, kleverige caramelachtige substantie. Niet echt fijn om mee te werken dus.
20 July 2012 02:46
ik ga drogen in de oven maar eens proberen, dat spul wat er speciaal voor is, is best wel duur, en lastig te vinden... hoe lang moet het in de oven, en op welke stand? hoeveel graden?
20 July 2012 12:07
ik heb trouwens geprobeert te koken, maar het is nu een kleverige substantie, bijna hard, maar nog net een beetje elastisch, ik heb het in vormpjes gegoten. wieweet werkt het. ik zal het laten weten!