waarom valt bij het aansnijden van mijn zelf gebakken appeltaart de vulling er steeds uit?

Toegevoegd na 6 dagen:
wil de antwoorden graag uitprinten,maar heb hier geen printer tot beschikking,ben over 6 dagen weer thuus

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan zijn doordat de randen niet stevig genoeg zijn omdat je zeniet goed genoeg hebt aangedrukt. Ook kan het zijn dat er teveel vulling in zit en daardoor de taart als het ware 'openbarst' als je hem aansnijdt.

Of je laat de taart niet goed afkoelen, waardoor de appels nog vocht loslaten en daardoor eruit glibberen.

Het is essentieel om het korstdeeg zo snel mogelijk te mengen zodat het niet te warm wordt. Het beste is het om het deeg snel in de keukenmachine te maken. Alle ingrediënten erin doen,paar keer draaien en pulsen, in plasticfolie wikkelen en in de koelkast een half uutje laten rusten. Vooral dat laatste is belangrijk want anders wordt het deeg te zacht, valt een taartpunt bij het snijden te makkelijk uit elkaar en bakt het deeg niet knapperig genoeg op. Ik denk dat je met te warme handen te lang gemengd hebt en het deeg niet lang genoeg lekker koel hebt laten rusten. Toegevoegd na 5 minuten: Heb je een appelsoort gebruikt die veel vocht loslaat kan de taart ook zompiger worden. Door wat paneermeel tussen de appelvulling te strooien, kan de massa ook iets compacter worden. Het beste zijn nog altijd de goudreinetten. Persoonlijk vind ik die het lekkerst en wordt ook niet zo zacht en nat , blijft lekker stevig in een taart.

Waarschijnlijk is de vulling te grof en/of zit deze te los in de taart. Snijd de vulling fijner en doe een eetlepel custardpoeder door de vulling. Dat is niet alleen lekker, maar zorgt ook voor een beetje binding van de vulling.

wanneer dit gebeurd met de eerste snede in de taart, is je korst niet hard genoeg, dit houd dus in dat je recept of de bereiding net juist is. als dit op een later moment bij het aansnijden van de taart gebeurd, is dit omdat de appel niet blijft kleven. in fabriekstaarten word er daarom vaak gelei aan toegevoegd, hierdoor bind de appel aan elkaar. dit kan ook komen omdat he appel niet geheel gaar is, (evt te groot of te kort gebakken) daardoor is er meer kracht nodig om door de appel heen te snijden dan dat er nodig is om de appel los te duwen. dit zelfde geval gebeurd bij het gebruiken van een bot mes. hier is een zeer simpel en werkend "zanddeeg recept" voor de bodem en korst. 190gram bloem 150 gram boter ( margarine) 75 gram suiker dit allemaal goed en gelijkwaardig vermengen, houd rekening met de temperatuur wanneer deze boven de 30 graden uit komt zul je hem na het vermengen even moeten koelen voordat je deze in de oven schuift. wat je ook zou kunnen proberen is de vulling ( in dit geval appel) vast een klein beetje voorgaren, even kort aanzetten in een pan.

Volgens mij is de vulling de droog. Je moet deze dan iets vochtiger maken., zodat alles aanelkaar blijft plakken.

Als je het deeg in de vorm hebt gedaan dan de bodem bedekken met een flinke laag mix van amandelmeel en paneermeel en de appelvulling mengen met custard poeder en de appeltaart goed af laten koelen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100