Hoeveel gram is een blokje diepvries spinazie/andijvie/boerenkool?

Ik koop wel eens diepvries spinazie, diepvries andijvie en diepvries boerenkool. Dit zijn dan bevroren blokjes, die je in een pannetje kan opwarmen. Nu wil ik 2 ons groenten per dag eten, maar dat is nogal lastig in te schatten als ik niet weet hoeveel gram 1 blokje is. Weten jullie dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een antwoord geven heeft geen zin want die blokjes zullen niet gelijk zijn in grammen (ze kunnen meer gram bevatten bij de ene of de andere groente). Gelukkig is er wel een oplossing: Die doosjes hebben vrijwel altijd 450 gram als inhoud. Je neemt dus gewoon de helft als je 200 wilt want die 25 gr extra is zonde om niet te nemen want dan zit je elke keer met 50 gram over als je de volgende doos wilt openen. Heel soms zit er 400 gram in en dan is het helemaal simpel.

Hoe zo schatten? Het gewicht staat op het zakje, dus even de blokjes tellen en het gewicht delen door dit aantal.

Zoals Eddijst al zei, netto/uitlek gewicht delen door aantal blokjes = gram per blokjes. en als er geen uitlek of ontdooi gewicht opstaat. Zoek t aantal blokjes uit, laat 1 blokje op kamer temp ontdooien. weeg dit op een (digitale) gramweegschaal. dit is je aantal gram groente ontdooit per blokje. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100