Karameliseren; bestaat deze kooktechniek altijd in combinatie met suiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ook karameliseren met honing, stroop en dergelijke, als er maar suiker inzit. Je hebt dus niet altijd alleen suiker nodig maar om karamel te maken heb je het wel nodig. Karamel is het 'branden' van suiker en alleen de suiker heeft deze chemische reactie en smaak.

Ja, want als je iets karameliseert dan verhit je suiker of iets waar suiker inzit!

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/Karameliseren

Kort en bondig Ja. Enkel als er bij verhitting van eender welke voedingsstof ook suiker, in natuurlijke of toegevoegde vorm aan te pas komt kan men over karameliseren spreken. Met andere worden, enkel suiker kan via verhitting op laag vuur transformeren en/of veranderen naar een karamelstructuur. Met geen enkele ander ingrediënt bekom je dit natuurlijk resultaat. Mjam mjam... ;-)

Nee, dat hoeft niet. Als ik aardappels bak, dan laat ik ze in repen gesneden 30 min ongemoeid in de boter in de koekenpan smoren. De onderkant is dan heerlijk gekarameliseerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100