Wat is een handige manier om recepten uit tijdschriften te bewaren?

Ik neem regelmatig uit de supermarkten bladen als 'Allerhande' en 'Boodschappen' mee, met recepten. Nu heb ik weer een stapel liggen, maar wil ik er eigenlijk alleen de recepten uithalen die me lekker lijken en de rest van het blad weggooien. Ook in andere tijdschriften staan vaak lekkere recepten die ik wil bewaren, ook vanwege de smakelijke foto's.
Wie weet een handige manier om deze recepten te bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik plak ze altijd op een vel A4 en stop ze met een insteekhoesje in een multomap ; werkt perfect. Als het recept ip twee kanten van de pagina staat, neem ik gewoon twee Allerhandes / Boodschappen mee. En is het een kooptijdschrift, dan maak ik eventueel een kopietje, of doe de hele bladzij in een hoesje zonder eerst op te plakken.

Inscannen en dan evt uitprinten....

De allerhande recepten hoef je niet te bewaren, dat doen zij al voor je op www.allerhande.nl Makkelijker bewaren kan bijna niet!

Ik heb een plakboek, wat ik geordend heb in verschillende categorieën. Ik knip de recepten uit en plak ze vervolgens gewoon in (dus op de "ouderwetse" manier)

maak er een mooi boek van. Uitknippen en in een plakboek plakken of in hoesjes doen en in een map. Zo bewaar je al je lekkere recepten en kun je altijd terugbladeren.

Ik heb zo'n flipover voor foto's waar je ze makkelijk in kunt schuiven en weer uit kunt halen. Is wat minder groot dan een multomap.

In een map stoppen/box/doos/

Je zou ze kunnen lamineren en dan in een klapper/ordner bewaren. Als je dan een keer een recept gebruikt tijdens het koken is het niet erg als er spetters opkomen want die veeg je er zo weer af.

Ik heb bij de kantoorboekhandel een plastic opbergdoos gekocht met kartonnen kaartjes en indexkaarten. Ik heb zo in één keer al mijn soep- of toetjesrecepten in de hand, en kan er bijschrijven, hoe het was (lekker, erg zoet, erg bewerkelijk, teveel vulling etc.) Ik plak de recepten zo veel mogelijk per ingredienten in : doperwtensoep dus aan weerszijden van zo'n kaartje. Voordeel is, dat ik zo heel makkelijk even een receptje mee kan nemen als ik ergens anders ga koken. Nadeel is, dat je soms vette-vinger-vlekken krijgt op een recept.

Ik heb zo'n fotomapje met van die insteekhoesjes. Werk perfekt en je recept wordt niet vies.

Ik heb een hele rij multomappen in een kast staan met alleen tijdschrift recepten. Zo heb ik een map met feest-recepten zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. Een map met grill, fondue, barbeque, picknick recepten. Een map met rijsttafel en rijst recepten. Een map met Italiaanse recepten. Een map met vleesgerechten d.m.v. tabbladen onderverdeeld in varkens-,kip-,rund- enz. En zo voor elk onderdeel een aparte map.In elke multomap zitten lege vellen papier en hierop plak ik de foto`s van de recepten die me lekker lijken met ernaast of eronder (ligt er net aan wat beter uitkomt op het blad papier) de beschrijving+ ingrediënten. Ik knip de foto`s zonder witte randen zodanig dat ze incl. beschrijving op een multoblad passen, soms kunnen er 2 of meer op als het korte recepten zijn, als het maar dezelfde categorie is. Ik plak ze met een puntje lijm in de hoeken en een in het midden. Soms heb je meerder pagina`s in een tijdschrift over een recept onderdeel. Dan maak ik de hele pagina passend op het blad papier en laat aan de linkerkant een brede rand vrij, die ik omvouw en die rand plak ik langs de ringen v.d. map op het vel papier en doe dat ook met de andere bladzijden Al die omgevouwen randen plak ik dan op elkaar, zodat je ze als een boek kunt bladeren. De plakrand werk ik weg door er de laatste pagina in zijn geheel over heen te plakken. Als ik weer eens gasten krijg, pak ik de map "partyrecepten" en snuffel weer door om ideeën op te doen. Ik doe dit al jaren en heber nog steeds veel plezier van. het voordeel is dat je ze steeds kunt aanvullen op die manier.

Hoi Iris, van die gratis neem ik zowiezo altijd 2 mee omdat er soms op beide zijden van de pagina leuke recepten staan en je dan de een doormidden moet knippen om de ander te kunnen bewaren. Verder heb ik dan van die goedkope dikke ongelinieerde schriften van Action die ik in bepaalde categorien verdeeld heb. Dus 1 voor soepen, 1 voor vlees/hoofdgerechten, 1 voor salades, etc. Daar plak ik dan de foto in en schrijf het recept er zelf bij onder. Je kan het ook uittypen, printen en er dan onder plakken, maar ik vindt geschreven kookboeken wel wat extra's hebben, vandaar dat ik het altijd zo doe.

uitknippen en in een recepten te maken album of klapper op alfabet opbergen. ern koken, bakken en braden dan maar!

Ik knip de recepten uit, en stop ze in een foto-albumpje, met van die insteekhoesjes waar je normaal 1 foto in kan stoppen. De recepten doe ik dan met de titel naar voren, zodt je die in een oogopslag kan lezen. Heel makkelijk, en de recepten blijven schoon tijdens t koken

uitknippen en dan in een doosje bewaren...

als je een scanner heb inscannen op de pc. en anders een map kopen waar je ze in kan plakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100