Op SMULWEB vind je echt alles.
Flensjes (Palacinka in het joegoslavisch)
Bereidingstijd:20-30 minuten Gang:NagerechtKeuken:Joegoslavische keukenSmaak:ZoetTechniek:BakkenSoort gerecht:NagerechtUit eigen keuken:Nee (i)Ingrediënten voor 4 personen
FLENSJES:150 gram zelfrijzendbakmeel,5 dl melk,2 eieren,olie.
VULLING:Poedersuiker,5 a 6 eetlepels Vanille ijs,250 gram kwark.
Hulpmiddelen
1of 2 grote koekenpan(nen),1 beslagkom,mixer,1 groot bord.
Voorbereiding
Tip:Alleen bij het eerste flensje olie in de koekenpan doen,doordat er olie in het beslag zit is het verder niet nodig later nog meer olie toe te voegen.
Bereidingswijze
Mix de melk door het bakmeel,voeg de eieren toe en een eetlepel olie.Per flensje 1 juslepel beslag in koeken pan en bakken maar(laag pitje en geduldig)
Serveertips
Strooi op elk flensje een beetje poedersuiker,Meng het ij en de kwark en verdeel dit over de flensjes.Het wordt al gauw zoet,dus wees zuinig met het poedersuiker.
Rol het geheel op en klaar