Courgette-crèmesoep de luxe;
100 gr. lenteuitjes,
1 teentje knoflook,
400 gr. courgette,
4 theel. olie,
500 ml. kippenbouillon,
1 beetje tijm,
1 beetje nootmuskaat,
zout en peper.
2 eetl. crème fraiche.
Uitjes in kleine ringetjes, knoflook fijn snipperen, courgette grof raspen.
Knoflook en courgette 3 min. in de olie bij zacht vuur stoven, de laatste 2 min. de uitjes meestoven.
Bouillon toevoegen en even aan de kook brengen.
Vuur lager zetten en met de kruiden naar smaak kruiden
dan 4 min. bij zwakke hitte laten pruttelen.
Crème fraiche erdoor roeren en de soep pureren.
Voor een beetje feestelijke aanblik kan je in het bord een beetje crème fraiche doen, kort met een lepel iets doen uitvloeien zodat je er een wit soort motief in krijgt en een blaadje platte peterselie met 3 dunne reepjes courgette schil met de donkere kant boven als een soort bloem inleggen. Ik vind het zelf altijd zo'n groene spiegel in zo'n bord en het oog wil bij mij altijd ook veel! :P