hoe komt het dat als je erwtensoep gegeten hebt dat je darmen van streek raken.

Zijn het de erwten of wat maakt het dat het "gassen"niet te harden is.Vraag van mijn man hahahhaa

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Erwtensoep is veel lichter verteerbaar, geen winderigheid b.v., als de erwten eerst gekiemd zijn door ze 1 dag in water te weken en daarna nog 3 dagen te laten kiemen tot de kiempjes 6 mm lang zijn. Minstens elke dag spoelen en afgieten anders gaan ze stinken. Het lukt ook met bruine bonen.

Bronnen:
http://home.hccnet.nl/v.kleven/tips.shtml

Goeie vraag! Het heeft te maken met bepaalde eiwitten, maar bij onderstaande link kun je er meer over lezen. Laat dat maar aan je man lezen en hou gewoon van hem hahaha...ook al moet je in de ochtend het dekbed van plafond af schrapen. http://www.mlds.nl/ziekten/23/winderigheid/

geen last van, wel van Bruine bonensoep en uienhachee.. dat zijn goeie gassen hoor, beter dan die van als je net bij McD hebt gesnackt, gewoon lekker laten rollen :)

Het komt door de erwten. Peulvruchten bevatten veel voedingvezels, waardoor je darmen gedwongen worden te werken. Ieder mens heeft gassen in het maagdarmkanaal. In de darmen bevinden zich bacteriën die de onverteerde voedselresten, die in de dikke darm terechtkomen, bewerken en bij dit proces komen veel gassen vrij. In de darm zitten vele reukloze gassen maar door de afbraak van bepaalde eiwitten ontstaan vaak zwavelverbindingen (rotte eieren). De samenstelling v.d. geur van het darmgas, heeft o.a. te maken met de voeding en de darmflora (bacteriën).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100