Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet je eiwitschuim bakken of droogt het vanzelf?

Als je koekjes met eiwitschuim erop bakt, moet je dan eerst de koekjes bakken en achteraf het glazuur erop smeren of moet je eerst het glazuur erop doen en de koekjes met het glazuur er al op bakken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
865

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

schuim moet je bakken (eigenlijk meer drogen in een matige oven). Schuim is opgeklopt eiwit. Jij bedoelt waarschijnlijk eiwitglazuur, dat moet je later opbrengen als de koekjes gebakken zijn. En dat droogt dan zo
(Lees meer...)
anneliez
12 jaar geleden
Als je eiwitschuim op je koekjes wilt doen omdat je er 'piekjes' op wilt zien, kan je het best de koekjes eerst bakken en kort voor het einde baktijd de koekjes bedekken met het stijve schuim en dan nog even in de oven laten bruinen. Vaak wordt er een crème brulee brandertje voor gebruikt, want het gaat meestal alleen om de accentuering van de piekjes. Eiwit/ poedersuiker
wordt gebruikt om te glaceren en dit wordt erop gesmeerd nadat de koekjes klaar zijn.
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding