Wat kan ik doen zodat mijn man minder last heeft van het eten van gerechten met paprika?

Graag wil ik eens goulash maken met verse paprika's erin, maar mijn man heeft altijd zo'n last van het opboeren naderhand. Heeft iemand hier een tip voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bekend dat met name door de schil paprika zorgt voor gasvorming. Je zou kunnen proberen de paprika dun te schillen of te roosteren in de oven tot de schil zwarte plekken heeft. Vaak kun je dan de schil er makkelijk afpellen, als hij nog warm is (let op dat hij niet te heet is).Je hebt ook geroosterde paprika`s in glas, maar die zijn ingelegd in olijfolie en daardoor erg zacht. Ik zou ze gewoon dun schillen, dit schijnt te helpen tegen de gasvorming. Toegevoegd na 9 minuten: Je kunt ze ook onder de grill zetten tot het vel begint te rimpelen, dan kun je ze ook makkelijk schillen.

Probeer eens paprika's zonder vel. Het vel is moeilijk verteerbaar. Bonduelle heeft potjes (hele lekkere) ontvelde paprika's. Het zijn Spaanse paprika's en ze heten "Pimientos del Piquillo". Wedden dat ie er dan geen last meer van heeft?

Halen jullie niet piementen en paprika's door elkaar. Paprika's zijn die rode, groene en gele bollen. Piementen zijn klein bol of langwerpig. Als je man last heeft van paprika's dan zou ik ze maar niet meer eten. Als hij de piementen te heet vindt, dan moety je de pitten eruit halen; allemaal

Zijn de paprika's in je goulash wel helemaal door-en-door gaar? Rauwe paprika's 'eet' ik ook nog urenlang, maar als ze gelijk met de uien in de pan gaan, en lekker lang stoven, gaat het prima....

Kook dan eens zonder paprika... Hoe zou dat zijn... Waarom zit je die arme man te plagen met paprika steeds weer...

geen paprika!

zoek het ook eens in het opboeren waar dat van komt.Misschien ligt het niet echt aan die paprika

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100