Pizza in de oven: "gewoon"of "hete lucht" afbakken?

Ik kon de verleiding niet weerstaan om vanavond Dr. Oetker Pizza Tonno te eten (je weet wel, van die fabriekpizza's die met 100.000- den de fabriek verlaten (ambachtelijk bereid, uhhu): ik kan de pizza "gewoon" afbakken, oven op 220 celsius, of op "hete lucht", oven op 200 celsius, tijd hetzelfde: 11-13 min (12 minuten dus). Wat maakt het uit, behalve dat het natuurlijk minder lang duurt voor de oven op 200 celsius is? Dit in de rubriek "koken & recepten", ik mis eigenlijk nog een rubriek "opwarmen en magnetronnen van kant-en-klaarmaaltijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Groot verschil is de mate van drogen. Omdat je al een kartonnen bodem gekocht hebt, zou ik gewoon afbakken en niet met hete lucht; Anders is je pizza straks erg droog. Verse Pizza bak ik ook altijd gewoon, waarbij de oven tot 280g voorverwarmt wordt: Sneller, heter bakken.

Ik bak de Dr. Oetker pizza's altijd op stand "hete lucht". Niet droog en gewoon lekker voor zo af en toe.

Ik bak hem altijd op de hetelucht stand en heb ontdekt dat dit de beste resultaten geeft. Ik verwarm hem wel voor (ondanks dat altijd gezegd wordt dat dit niet hoeft bij hete lucht) en zet hem even uit zodra ik de pizza erin schuif. Dit voorkomt dat de hete lucht er weer uitgeblazen wordt bij het openen van de deur. De circulerende lucht heeft het voordeel dat de oven veel warmer lijkt en de baktijd ook verkort wordt. Ook wordt de warmte beter verdeeld, waardoor de pizza gelijkmatiger gaar wordt en regelmatiger gebakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100