wat kan ik bereiden met suikerbiet? (zie beschrijving)

Hoi, ik heb een suikerbiet, ik heb er nog niks mee gedaan, want hij is net van het land. Wat kan ik hiermee bereiden? Hoe kan ik er iets lekkers van maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt hem uithollen en er een lantaarn van maken. Maar echt iets lekkers gaat je niet lukken. Ze werden in de oorlog wel gegeten, omdat er niets anders was, niet wegens de smakelijkheid

Sucrolâse-rafeos (suikerbietkoekjes) Een traditioneel gerecht dat bekend is in alle streken waar suikerbieten worden verbouwd. 500 g bloem 50 g suiker 70 g boter om te verwerken 50 g boter voor het bestrijken 20 g gist 1 ei wat zout Vulling: 500 g suikerbieten 100 g gemalen maanzaad beetje kruidnagelpoeder en wat kaneel 1/8 ltr water Maak een soepel deeg van bloem, suiker, boter, gist, ei, zout en boter, en laat het rijzen. Rasp de suikerbieten en fijn, voeg wat water toe en laat ze 30 minuten stoven. Voeg het gemalen maanzaad toe, en dan nog eens 10 minuten stoven. De vulling moet heel dik zijn. Kruid de vulling met kruidnagel en kaneel en laat deze afkoelen. Verdeel het deeg in een aantal gelijke stukken, leg de vulling erop en sluit het deeg tot een koekje. Laat de koekjes op een ingevette bakplaat nog wat rijzen. Strijk er de gesmolten boter over en bak de koeken in een matig hete oven roodbruin.

Bronnen:
http://www.spocania.com/archief/recevoed.htm

suikerbietenstampot: doorscrollen na iets over de helft van de pagina, naar Ophelia: http://forum.fok.nl/topic/1190036

Suikerbietenstroop. Deze wordt bereid uit het geconcentreerde sap van suikerbieten. De suikerbieten worden eerst gereinigd, dan gehakt en gekookt. De ontstane brij wordt geperst en het sap ingekookt. Bewaar de stroop op een koele, droge plaats. Suikerbietenstroop is een zoetmiddel waarmee u de gewone suiker in bepaalde gerechten of sauzen kunt vervangen. Het is ook lekker broodbeleg en geschikt om in gebak te verwerken. Suikerbietenstroop is rijk aan vitaminen en mineralen, vooral ijzer.

Bronnen:
http://www.lekkervanbijons.be/index.php/pr...

Op WDR Heimat Häppchen kwam ik een gerecht tegen dat lijkt op wentelteefjes, geraspte suikerbiet, aangelengd met melk met daarin gedrenkte zuurdesembrood sneden. Die sneden bakken in een koekenpan met roomboter en opdienen met suikerbietenstroop. Simpel boerengerecht uit Westfalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100