kun je tiramisu die je zelf gemaakt hebt invriezen? Is deze nog goed bij ontdooing van smaak en wat belangrijker is word je daar niet ziek van ?

verse tiramisu gemaakt van biscuit en witte en chocolade mascarpone kaas met aardbeien. Gaat het vocht van de aardbeien er niet voor zorgen dat het te waterachtig word ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt tiramisu goed invriezen als je er maar voor zorgt dat hij eerst goed opgestijfd wordt in de koelkast. Verpak hem ook goed zonder al te veel ruimte eromheen, dus geen té grote doos. Zet de vriezer ook op de hoogste stand bij het invriezen, zodat er niet teveel kristallen gevormd worden. Laat hem dan ook rustig weer in de koelkast ontdooien en dan zal het best meevallen met het waterig worden van de aardbeien. Ze zullen wel zachter zijn. Ziek zal je er ook niet van worden, zolang je hem maar niet te lang, te warm zet of te lang bewaart als hij eenmaal ontdooid is. Toegevoegd na 5 minuten: Je kunt de tiramisu ook in de schaal waarin hij is opgestijfd in een diepvrieszak doen en zo invriezen. Zorg er dan wel voor dat deze van kunststof of aluminium is.

Dat kan heel goed. Je moet het goed verpakken en de vriezer moet koud genoeg zijn. Toen ik een volkstuin had heb ik vaak genoeg aardbeien ingevroren: Die waren ontdooid heerlijk bij een toetje, dus qua smaak gaat er niets verloren. Maarrrrrrr: tiramisu met aardbeien is natuurlijk geen echte tiramisu. Een goede , echte Tiramisu wordt gemaakt met savoiardi koekjes( genre Boudoirs) .......[of lange vingers]....die je even in sterke koffie drenkt , Mascarponemengsel met eigeel, geklopt eiwit, etc. Als je DAT invriest krijg je 1 smerige brij, valt je geklopt eiwit ineen en kun je je Tiramisu met een rietje opzuigen. Je laatste opmerking: Nee, je wordt er niet ziek van. Iets wat goed is ingevoren en goed is ontdooid (in de koelkast) kan niet bederven. Het hangt dus van de samenstelling - recept - en de ingredienten af, of je je eigen tiramisu goed kan invriezen en dat het er - na het ontdooien - nog smakelijk uit ziet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100