Ras malai
zondag, 13 januari 2002
Wat heb je nodig om ras malai's te maken:
7,5 deciliter melk
3deciliter water
1deciliter room(slagroom)
8centiliter melk
31,25 eetlepels suiker
30 gram meel(zelfrijzend bak meel)
15,5 eetlepels melkpoeder
8 gram amandel
1,5 theelepel rozenwater
Hoe bereid je ras malai:
Meng melkpoeder en zelfrijzend bakmeel meet hoogstens 8/10 deciliter melk en voeg vervolgens het melk geleidelijk toe, zodat er een samenhangend deeg ontstaat. Pak het deeg in een vochtig doekje en laat het minstens 3 uur staan. Haal daarna het deeg los en verkruimel het met je vingers. Vorm er dan met je natte handen balletjes, grootte mag je zelf bepalen. Doe daarna het suiker met het water toe en laat het gedurende 15 minuten pruttelen en schud de pan nu en dan om, zodat de balletjes draaien. Sprenkel er 1 eetlepel ijswater over, dit zorgt ervoor dat die balletjes een beetje gaan opzwellen. Haal die balletjes uit de pan en laat ze even afkoelen. Breng intussen het melk aan de kook en voeg er suikersiroop aan toe. Leg het balletje erin en laat ze vervolgens 3 uur in staan. Haal het weer uit de vloeistof en laat de melk flink inkoken. Roer daarna er room doorheen en voeg er wat rozen water aan toe. Doe de balletjes er weer in en laat het afkoelen.
En dan heb je een heerlijke toetje bereid. Eet smakkelijk.
.
- Bronnen:
-
http://www.indianfeelings.nl/ras-malai.html