Feestelijke stapeltaart.
Ingrediënten:
boter en paneermeel voor de vorm
7 eieren
zout
250 gram + een beetje suiker
3 zakjes vanillesuiker
amandelaroma
250 gram bloem
100 gram maizena
1,5 zakje bakpoeder
175 gram abrikozenjam
400 gram kokosbonbons (bv. raffaello)
800 milliliter slagroom
1 zakje slagroomversteviger
ca. 3 eetlepels amandelschaafsel
425 milliliter abrikozen (blik)
75 gram frambozen
ca. 60 suikerparels
bakpapier
Bereidingswijze:
Vet een taartvorm (28cm) met 3 etages in en bekleed deze met bakpapier. Bestrooi de vorm met paneermeel. Splits de eieren, klop de eiwitten met 7 eetlepels water en een snufje zout in een grote kom stijf. Voeg geleidelijk 259 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe. Spatel de eidooiers er een voor een voorzichtig doorheen. Voeg een paar druppels amandelaroma toe. Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder over het deeg en spatel erdoor. Strijk het deeg in de vorm, bak de taart ca. 1 uur op de tweede rail van onderuit gezien in een voorverwarmde oven van 175 graden C. (stand 2). Laat de bodem ca. 15 minuten afkoelen. Maak hem eventueel aan de rand met een mes los en stort hem op een taartrooster en laat deze afkoelen. Halveer de bodem van elke etage in het midden (niet bij de hoek). Verwarm de jam, bestrijk er de onderste bodem mee en leg de tweede bodem erop. Hak 300 gram bonbons in stukjes. Klop 400 milliliter slagroom stijf en spatel de fijngehakte bonbons erdoor. Bestrijk de tweede bodem met 2/3 van de slagroom, leg de derde bodem erop, bestrijk hem met de rest van de slagroom en leg de vierde bodem erop. Klop 400 milliliter slagroom stijf en voeg geleidelijk 1 eetlepel suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Bestrijk de hele taart met de slagroom. Rooster het amandelschaafsel in een pan zonder boter en laat de abrikozen uitlekken. Snijd deze in dunne schijfjes. Was eventueel de frambozen en dep ze droog. Halveer de rest van de bonbons. Druk het amandelschaafsel tegen de onderste taartrand aan. Garneer de taart met abrikozen, frambozen en bonbons en suikerparels.
Succes!!
- Bronnen:
-
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/taar...