Je hebt nodig;
20 gram suiker,
40 gram boter
60 gram bloem.
Snijd de boter in kleine blokjes en kneed met je handen samen door elkaar. Voor een lekker smaakje kan je er vanillesuiker of geraspte citroenschil/sinaasappelschil door doen.
Kneed dit goed door en kneed er dan de bloem doorheen.
Strooi wat bloem op het aanrecht of op de plek waar je uitrolt en strooi ook wat bloem op je deegroller ( of glazen fles bij gebrek eraan) Rol het lekker dik uit en steek er vormpjes van uit (Heb je geen vormpjes dan kan je ook met een glas uitsteken).
Leg ze op een ingevet- of met bakpapier uitgelegd bakblik en bak ze minstens een half uur in een voorverwarmde oven (eerst aanzetten voor je begint met kneden)van 140 graden C. Kijk na ½ uurtje even of ze al goed zijn, anders nog even bakken. Goed op de kleur letten dus.
Simpele koekjes zonder ei. (nee, heb ik niet vergeten) (^0^)
Toegevoegd na 9 minuten:
Ook heel simpel en lekker;
Neem een pakje diepvries bladerdeeg en ontdooi de plakjes. Stapel ze op elkaar en rol uit op een bebloemd oppervlak tot het bijna ½ cm. dik is. Maak een bakblik nat.
Snij ovaaltjes uit het deeg (Arnhemse meisjes heten ze dan) of rondjes. Druk beide kanten, onder-en bovenkant dus, in de suiker die rustig grof mag zijn. Bak ze in het midden van de oven die je op 200 graden hebt voorverwarmd voor ong. 10-12 min. Meteen na het bakken met een mes of spatelmes van de bakplaat nemen en op een rooster af laten koelen.