heb runderlapjes te kort gestoofd, ze zijn flink taai. Kan ik ze vandaag gewoon verder stoven? Komt het dan nog goed met ze?

Kun je in het algemeen gesteld stoofvlees in twee keer gaar stoven, dus de ene dag een uurtje en de volgende dag nog eens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor dat kan prima! Gewoon verder laten sudderen.

Doe er ook een beetje zuur bij, dus een kleine scheut citroensap. Het vlees zal stukken minder taai zijn. (Rode wijn kan ook)

Je kunt je runderlapjes gewoon nog een keertje opzetten. Wat ook helpt is een klein handje (gedroogde) papaja-pitjes met het vlees mee laten sudderen. De papaja-pitjes zorgen er voor dat het vlees sneller zacht wordt.

tenzij je er aan het begin koud water overheen gedaan hebt, dan wordt het niks meer.

Dat gaat prima! Zet het morgen gewoon weer op en zorg dat het weer pruttelt. Doe er nog wat kruiden bij als laurier, tomaten, bouillon, caramel-kandijkoek is erg lekker om erdoor te kruimelen en laat op sudderpitje rustig nog 1 -2 uur stoven. Ik zet het wel eens als het alleen nog gaar hoeft te worden in het midden van een warme oven van 130 graden en dan kan je het rustig 3 uur met deksel op de pan zacht laten worden. Hoef je alleen af en toe eens te kijken of er nog wat vocht bij moet. Heb wel eens op deze manier een rollade met Kerst gestoofd op 90 graden. Heeft bijna de hele middag ( zeker 6 uren) zo in de oven gestaan en iedereen was het erover eens. Heerlijk mals en sappig vlees op lage temperaturen maar lang stoven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100