Bestaan er gerechten waarin uitwerpselen van mensen of dieren zijn verwerkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Indirect wel. Er zijn mensen die insecten eten. Ze halen echt niet eerst de ontlasting uit die insecten voordat ze bereidt worden.

Ja, wat dacht je van kaas. Madenkaas is een extreem voorbeeld.

Ja hoor, Kopi Loewak of Civetkoffie is de duurste koffie ter wereld. De hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het zeer speciale productieproces. Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en Loewak is de lokale naam voor deze civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen eet. De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de kat. De pitten worden vervolgens gewassen. Om de smaak zoveel mogelijk te behouden, worden de pitten meestal licht geroosterd. Aangezien de ontlaste bessen moeilijk te vinden zijn, is de prijs zeer hoog en heeft de koffie een exclusief karakter.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kopi_Loewak

Ja geitenkeutelkaas, een Nederlandse specialiteit van vroeger die nu verboden is maar nog wel illegaal wordt geproduceerd is een goed voorbeeld.

Ik weet niet zeker of speeksel ook onder uitwerpselen valt, maar in de klassieke Chinese keuken eet men graag vogelnestjessoep. Deze nestjes zijn afkomstig van een speciaal soort zwaluwen die hun nest bouwen met hun eigen speeksel bij wijze van cement.

Blad / luizenhoning is afkomstig van de zoete luizen ontlasting waarin zich veel suiker bevindt. Ook wel mierenhoning genoemd. http://www.imkerforum.nl/phpbb/viewtopic.php?f=12&t=15612

Ik weet niet of het nog gebeurd,maar het bemesten van bloemkool wordt ook met [koeien]mest gedaan.

een 'verse' lauw warme frikandel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100