Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er iemand die el eens citroengras heeft gekweekt en er mee geroerbakt heeft? Hoe oogst en gebruik je het? svp alleen eigen ervaringen, geen site's

oogsten: wat oogst je precies? Ik heb nu 3 stengels en van de dikste wat afgehaald, hopelijk groeit dit weer uit, weet iemand dat? Zijn er tips om veel stengels te krijgen?
De plant is niet winterhard, dus tegen die tijd, pot ik m op als kamerplant...

gebruik: roerbakken..gewoon een stuk van plm 5 cm meebakken? of persen als knoflook? Of heel fijn snijden? De schutbladeren zijn hard, stug, niet lekker.

Heb al gegoogled, maar nog geen antwoorden hierop gevonden, wel wat algemeenheden. Ik ga maar wat proberen, maar hou me aanbevolen voor eigen ervaringstips..

Toegevoegd na 6 minuten:
Welke kruiden zijn er lekker bij? Ik denk aan knoflook, sesamolie, kokos, geen gember, misschien koriander. Is dit logisch? andere kruiden?

Toegevoegd na 6 minuten:
Welke kruiden zijn er lekker bij? Ik denk aan knoflook, sesamolie, kokos, geen gember, misschien koriander. Is dit logisch? andere kruiden?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Volgens mij moet het net als met bieslook, een beetje afknippen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding