Hoe kan ik een loempia bakken zodat hij overal even gaar is?

Als je een loempia bakt, drijft deze en wordt dat deel dat boven de olie uitsteekt niet gebakken. Ik leg meestal het mandje op de loempia. Zijn er eenvoudiger methoden?

Toegevoegd na 3 uur:
Zoals jullie ook weten draait dat ding telkens om, als je er niks aan doet. Draai je hem om, dan draait hij weer lekker terug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Halverwege de loempia omkeren, volgens mij is dat de handigste manier.

Je duwd de loempia onder met een schuimspaan (een als een vergiet uitziende lepel. Zo blijft de loempia onder het vet.

Ik leg hem niet in maar onder het mandje in de frituurpan. Die duwt hem dan helemaal onder en als hij klaar is even mandje eruit en weer opvissen gaat prima.

Het is net als met oliebollenbakken Wanneer die te veel lucht aan de bovenkant hebben, draaien ze ook niet om. Loempia's doen dit niet vanwege de vierkante vorm en het gewicht. Je moet ze dus even helpen. Gewoon even zelf omdraaien dus. Ik gebruik er altijd een lange tang voor. Die zijn er speciaal voor om vlees om te draaien en zien eruit als zo'n BBQ tang, maar dan iets kleiner.

Dit heb ik ook,maar halverwege de frituurtijd draai ik de loempia om met een speciale tang die je in de winkel kunt kopen en dan hou ik de loempia even onder het vet totdat hij niet meer vanzelf omdraait.

je kunt m met n prikker vastprikken onder in t mandje. kun je t gaatje later meteen gebruiken om vet te laten uitlekken. pas wel op want t gaat spetteren en je loopt t risico dat ie ontploft omdat de lucht wil ontsnappen. maak je er n groter gaatje in gaat dat probleem over maar dan looptie weer vol met olie...

Gewoon schuimspaan eropleggen zodat hij niet kan drijven en verder laten bakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100