Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is rauwe spinaziestamppot opwarmen in de magnetron schadelijk?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
2.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Nee. Pas als je spinazie meerdere keren opwarmt kan er teveel nitriet vrijkomen, wat schadelijk is.

Toegevoegd na 39 seconden:
De spinazie mag echter ook niet te oud zijn, liever niet ouder dan 2 dagen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Spinazie mag nooit opnieuw worden opgewarmd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
is intussen achterhaald,
zie ook het antwoord van freyabruin.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hoezo achterhaald zij zelf vraagt deze vraag toch. Spinazie mag je nooit opwarmen. Daar krijg je kanker van.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Er komt hoe dan ook nitraat vrij en dat is schadelijk voor de gezondheid. Echter bij kleine hoeveelheden zou het niet zo veel uitmaken. Toch is het niet echt gezond en met vis al helemaal niet. Je moet niet alles geloven wat dat voedingscentrum zegt.
Voedingcentrum


Opnieuw opwarmen spinazie niet langer taboe

31 januari 2005

Nitraatrijke groenten kunnen een tweede keer worden opgewarmd als ze na de eerste keer binnen enkele uren zijn gekoeld en koud genoeg zijn bewaard. Dit in tegenstelling tot de lang geldende opvatting dat opwarmen altijd te veel nitriet zou opleveren, wat een gevaar voor de gezondheid kan zijn. Voor volwassenen kan het twee keer per week eten van nitraatrijke groenten geen kwaad. Alleen voor zuigelingen geldt dat zij beter geen nitraatrijke groenten kunnen eten.

Lang werd aangenomen dat het opwarmen van nitraatrijke groenten een aanzienlijke stijging van nitriet zou opleveren. Uit diverse onderzoeken blijkt dit niet zo te zijn als de groente snel wordt afgekoeld en bewaard in de koelkast (4-7 ºC). Het eerdere advies stamt nog uit de tijd dat de kwaliteit van de koelkasten niet zo goed was. Uit voorzorg was het advies om nitraatrijke groenten niet op te warmen toen valide.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als de stamppot _rauwe_ spinazie bevat, is het sowieso al geen opnieuw opwarmen ;-)
het is niet schadelijk, maar zeer zeker ook niet lekker....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Niet rauw, maar ik heb wel eens gelezen dat als je iets met spinazie opwarmt het schadelijk is
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding