Maak de groenten schoon, afhalen , wassen en aangetaste plekjes wegsnijden.
Doe de groenten in de Weckflessen, probeer alles rechtstandig te krijgen, dan krijgje meer bonen in een fles, en het ziet er ook beter uit.
Giet zoveel warm, heel licht gezouten water toe, tot de bonen onder staan, maar zorg dat je ong. 3 cm. onder de rand blijft.
Leg op de flessen goede in sodawater uitgekookte rubber ringen , sluit met de glazen deksel en zet de klemmen op de deksel/fles.
Zet de flessen in de Weckketel, die gedeeltelijk is gevuld met water, en laat de flssen met inhoud nu 1 1/2 uur koken.
Neem de flessen uit het water, en plaats ze op een plank of een dikke doek.(tegen springen van de fles door te snelle plaatselijke afkoeling.)
Verwijder de klemmen, en zet alles koel in de voorraadkast. Doe er een etiketje op, met bereidingsdatum. Controleer wel iedere week of er flessen open gegaan zijn, de inhoud kan dan bedorven zijn.
Succes.