hoe komt het met pannenkoeken bakken dat de eerste altijd mislukt ?

dat vraag ik me af nadat ik vanavond lekkere pannenkoeken heb gebakken , is toch zonde van de pannenkoek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De pan is dan vaak nog niet heet genoeg. Ik vind het wel prettig dat je dan alvast kan voorproeven :)

Gewoon de pan wat langer laten opwarmen, dan lukt de eerste wel.

Sla je de eerste toch gewoon over.

Als je een nieuwe koekenpan hebt moet je die niet in de afwasmachine doen en alleen met heet water afwassen. Geen afwasmiddel gebruiken. Steeds een klein klontje boter in de pan. Zo mislukt geen enkele pannenkoek.

Met die anti-aanbaklagenpannen wordt vaak gesuggereerd dat gerechten niet meer kunnen mislukken. Het tegendeel is waar en bij pannenkoeken komt de aap uit de mouw. Je moet altijd het vet in een (koeken)pan eerst goed heet laten worden voordat je het te bereiden gerecht erin deponeert. Dan bak je ook de eerste pannenkoek krokant aan beide kanten en vooral gaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100