Hoe maak ik mijn soep wat zoeter?

heb paprikasoep gemaakt, met geitenkaas.
normaal is deze soep wat zoetig, maar dat is nu niet het geval.
de geitenkaas is op, en een schep suiker erbij vind ik ook weer zowat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een ui snipperen en fruiten in een beetje olie. Laat op zacht vuur een beetje 'smelten' (zo'n 10-15 min.); pureren met een staafmixer en dan bij je soep voegen. Uien worden zoeter van smaak naarmate ze meer gaargebakken zijn; hetzelfde geldt voor rode paprika's. Mocht dit niet helpen, tja... dan zie ik ook de suikerpot als enige optie. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: Ui laten fruiten in een afgesloten pan.

Ik zou honing proberen.

Ik zou wat appelmoes hiervoor gebruiken, als je suiker niet wilt gebruiken.

Toch zou ik voor de suiker gaan. Uiteraard niet te veel, een kwart schepje lijkt me meer dan voldoende. Suiker haalt, net als zout, de smaak op. Een beetje suiker bij versgekookte kroten of worteltjes, maakt ze net wat lekkerder. Zelfs in mijn zelf bereide (tomaten)pastasaus gaat een beetje suiker; niet omdat ik het per se zoet wil hebben, maar om dat extraatje wat een klein beetje suiker doet.

Als ik paprikasoep maak doe ik er meestal 1 of 2 tomaten door (ligt er aan hoeveel soep je maakt). Een scheut koffiemelk haalt ook het zurige er af, maar dat kun je er beter pas door doen als je het hebt opgeschept. Op die manier kan iedereen ook zlef bepalen hoeveel nodig is.

Probeer een paar lepeltjes tomatenpuree. Natuurlijk, zoete smaak wordt ook daarbij veroorzaakt door suikers maar ik vind het toevoegen van pure suiker eigenlijk ook een brevet van onvermogen. Rode paprika is overigens zoeter van smaak dan andersgekleurde.

Sinaasappels

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100