Waar kan je lege glazen jampotjes kopen?

Als je een grote partij jam wilt maken, en nooit zaken 'uit glas' eet. hoe kom je dan aan je potjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

o.a. Flessenland: http://www.flessenland.nl/Weckpotten-jampotten?gclid=CPniz6Ge3agCFUWFDgod1E0z5A Toegevoegd na 1 minuut: En nog: http://www.brouwmarkt.nl/catalog/jampotten-twistoff-deksel-p-1432.html

Vaak sparen mensen die wel "uit glas" eten ze een tijdje op voor ze naar de glasbak gaan. De kans dat zo iemand er nog wat heeft staan, is dus aanwezig. Als je wat rondvraagt bij mensen in je omgeving, zijn er vast wel mensen die er nog wat hebben en die kosten je dan niets.

Ik heb daar ook wel eens naar gezocht. Het is raar, maar in de praktijk bleek het goedkoper te zijn om de goedkoopste soort doperwten, bonen, etc. bij de Aldi of Lidl te kopen. Zelfs dan ben je nog goedkoper uit dan wanner je nieuwe lege potten koopt.

Ik heb ze wel van de Xenos. Ze hebben er traditionele weckpotten (met een klemdeksel en losse rubberen rand), maar ook jampotjes met een schroefdeksel. Van de laatste zijn de potjes herbruikbaar, de deksels kun je ook los kopen.

gewoon bij de kringloopwinkel er liggen vaak genoeg,en kost weinig. succes met je jam

ik heb ze bij blokkers gekocht.

In verschillende winkels, zoals blokker en marskramer, hebben ze weckpotjes. Je kunt deze gebruiken om de jam in te doen. Een andere oplossing is aan je vrienden en familie vragen of ze de potjes voor je op willen sparen i.p.v. in de glasbak gooien. Als dit allemaal niet helpt of naar wens is, kan je altijd nog een briefje ophangen bij een supermarkt met de vraag of de mensen hun lege potten bij jou willen brengen. Er zullen vast wel wat mensen zijn die jou willen helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100