Kan in een blender ook vlees gemalen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Harde of vloeibare substanties zijn geschikt voor een blender maar vlees is te taai, waardoor de messen vastlopen. Bovendien ontstaat er geen werveling waardoor de messen steeds met hetzelfde stuk vlees in aanraking komen. Als je geen vleesmolen hebt zit er maar één ding op: een goede snijplank en dito vlees- of koksmes en net zolang hakken en snijden totdat de gewenste structuur bereikt is. Toegevoegd na 4 minuten: Met 'hard' bedoel ik natuurlijk dingen als noten, ijsblokjes of toast.

Dat ligt een beetje aan de sterkte van je blender maar het is wel mogelijk Of het lekker is weet ik ook niet.

Kan best hoor, botte wel even verwijderen. Mijn vrouw maakt zo wel eens gehakt. Voor balletjes in de soep. Standaard zitten er kruiden foor het gehakt. (ook niet altijd denk ik;-))

Vaak kan het wel, maar of het lekker is, ligt aan je recept. Ik maakte vorige week nog tonijntartaar.. helaas was de structuur zo fijngemalen dat het eerder een tonijn-tapenade werd. Het was dus veel te fijn gemalen. De volgende keer snij ik het wel fijn met een normaal mes.

Ik doe het zelf wel eens! Als ik zelf rundvleessalade maak bijvoorbeeld. Eerst het vlees braden, af laten koelen en daarna door de blender. Perfect! Toegevoegd na 1 minuut: Je krijgt inderdaad wel héle fijne stukjes.. dus inderdaad voor een tartaar zou ik het ook niet gebruiken..maar als je bijvoorbeeld een soort gehakt/puree wil maken is het prima. Heb ik ook wel eens met gerookte zalm en van alles erdoor gedaan, in de blender en klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100