Ik heb een heel lekker recept voor een Jamaicaanse chocolade-kokostaart,er zit wel likeur in dus niet zo geschikt voor kinderen.Eventueel kun je dat vervangen door kokosmelk.Het is best even wat werk maar dan heb je ook wat (2 kilo erbij bijvoorbeeld).
Choco-kokostaart uit Jamaica:
Ingrediënten:
* 200 ml slagroom,
* 20 ml kokoslikeur(bijv:Malibu),
* 100 g poedersuiker,
* 150 g geraspte kokos,
* 200 g zachte boter,
* 200 g suiker,
* 4 eieren,
* 100 ml melk,
* 250 g bloem,
* 2 theel bakpoeder,
* 40 g cacao,
Voor het chocoladeglazuur:
* 75 g boter,
* 150 g donkere couverture of pure chocolade in stukjes,
* 1 eetl ahornsiroop (eventueel honing),
* 2 eetl hagelslag van echte chocolade.
Vet een springvorm (24 cm doorsnee) in met wat boter en bestrooi met wat bloem.
De 200 ml slagroom in een pan snel aan de kook brengen,de kokoslikeur,poedersuiker en de geraspte kokos erdoor roeren.Overdoen in een kom en 1 uur laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
In een kom de 200 g zachte boter en de 200 g suiker door elkaar roeren,de eieren er een voor een door roeren,het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen in het boter-suikermengsel.
Zeef boven een kom de bloem,bakpoeder en de cacao,meng en schep dit beetje bij beetje luchtig door het boter-suiker-eimengsel.
Schep de helft van dit chocoladedeeg in de ingevette springvorm,verdeel het inmidddels afgekoelde kokosmengsel over het chocoladedeeg maar laat aan de rand 1 cm over,schep de andere helft van het chocoladedeeg erop en strijk glad.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde gedurende 45 minuten.Laat hem afkoelen.
Smelt in een kom boven een pan net niet kokend water (au-bain-marie) de 75 g boter en de couverture of pure chocoladestukjes,roer de ahornsiroop (of honing) erdoor.
Laat een beetje afkoelen en bestrijk de choco-kokostaart hiermee,bestrooi met de hagelslag.
- Bronnen:
-
Jamaicaanse taartrecepten.(kookboek)