Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan iemand me helpen aan het recept voor de tussenlaag van de bokkenpootjes.

In veel recepten wordt de zogenaamde botercreme met smaakje gebruikt, maar ik zoek naar de hardere vulling welke in de fabriekskoekjes ertussen zit. Die vind ik toch het lekkerste. Ook met roomboter krijg je hem niet zo vol qua smaak.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
960

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Roer 50 gr. boter zacht en roer het glad met 1 zakje espresso oploskoffiepoeder (1,8 g) en ½ el.cacaopoeder
en 30 gr. poedersuiker. Laat deze botercreme ca. 2 uur opstijven in de koelkast en smeer het dan op het schuimlaagje, waarna je de andere helft erop plakt.

Ik weet niet of het zo origineel is maar ik doe het altijd zo en het is erg lekker!

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik las net pas dat je de hardere vulling zoekt. Ik denk dat je dan grovere kristalsuiker moet nemen en misschien wat minder boter. De fabieksvulling wordt niet zo gauw vrijgegeven want dan ging iedereen ze zo maken en dan zouden ze een deel omzet missen.
(Lees meer...)
amc
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Is in ieder geval erg lekker. Bedankt

Andere antwoorden (1)

Dat is gemaakt van schuimgebak.
Net als de schuimkoekjes bij de bakker.

Er zijn heel veel recepten voor schuimgebak te vinden op internet.

http://ark.mcdube.com/McDube/Website/ReceptenOnline.nsf/6b99148c449a381ac1256f2a003592c7/1b91a580c646acd4c1256f3500525c3e?OpenDocument
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding