Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik wil voor volgende week oliebollen bakken, maar ik heb geen oliebollenmix,waar kan ik het beslag ook mee maken?

oliebollenmix is hier niet te krijgen, en mijn kinderen zijn het vergeten mee te nemen, nu wil ik toch graag oliebollen maken..
weet iemand een lekker recept voor het beslag..

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
5.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

dit recept klinkt ook goed
Ingrediënten
1 kilo tarwebloem
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram verse gist ( te koop bij de warme bakker)
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes


Bereiding
Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.


Alvast goeie jaarwisseling!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
lijkt me lekker... ook jij fijne jaarwisseling...

Andere antwoorden (5)

Naast bloem heb je gist nodig wat een heel belangrijk ingredient is. Je kan het beslag aanmaken met melk dat op kamertemperatuur is. Verder kan je er krenten en rozijnen of stukjes appel toevoegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zelfrijzend bakmeel is ook geschikt en anders gewoon meel met een klont gist.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ingrediënten

4 dl melk
30 gram verse gist
30 gram suiker
500 gram bloem
1 theel. zout
1 st. eieren
25 gram zachte boter
Voorbereiding

Verwarm de melk totdat deze lauw is. Meng de verkruimelde gist met de suiker en roer er een beetje melk door. Dek het af en laat het ca. 10 minuten staan totdat er bovenop luchtbellen ontstaan. (Volg bij gedroogde gist de gebruiksaanwijzing.) Zeef de bloem in een kom en meng het zout erdoor. Breek het ei in een kuiltje van de bloem, giet het gistmengsel erbij, voeg de zachte boter toe en de helft van de lauwe melk. Roer vanuit het midden totdat het een dik glad beslag is. Verdun dit al roerende met de rest van de melk. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats minimaal 30 minuten rijzen.
Bereidingswijze

Verhit de olie in een frituurpan tot 190?C. Dompel een sauslepel of een ijsknijper even in de hete olie en schep er beslag mee uit de kom. Laat het in de olie glijden. Bak 4-5 oliebollen tegelijk. Ze keren vanzelf na 2-3 minuten. Schep ze als ze goudbruin zijn uit de pan en laat ze op keukenpapier in een vergiet afkoelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Beide grote recepten zijn voortreffelijk, vervang een deel van de melk ongeveer 1/3 deel voor bier (pils) voor wat luchtiger beslag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+ tip..
Als je gist in huis hebt, moet het wel lukken.

Toegevoegd na 4 minuten:
en bloem natuurlijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+ nee ik heb t niet in huis, maar heb t pas volgende week nodig , dan haal ik t wel

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding