Wat voor geraspte kaas kan je het beste bij lasagne gebruiken?

Dus goudse kaas, jong, 48+, enzovoorts

Het is voor traditionele lasagne trouwens.

En geen recepten svp, daar heb ik al heel wat van :P

Weet jij het antwoord?

/2500

lekker jonge kaas... of mozzarella..die kan je kopen en zijn verpakt in zakjes...

Versgeraspte Parmezaaanse kaas....

Mozzarella en Parmezaanse word er traditioneel gebruikt.

Ik gebruik altijd een mix van Parmezaanse en geraspte oude kaas (huismerk 1000).

Het ligt er een beetje aan of je van een sterke smaak houdt van kaas. Jonge kaas zit nog heel veel vocht in, daardoor heeft het minder smaak heeft dan meer belegen kaas. Oude of overjarige kaas smaken sterker dan de jong/jong-belegen/belegen.

Parmazaanse kaas, Gorgonzola

Blauwe kaas (Danish Bleu of Gorgonzola) of belegen geraspte Goudse kaas.

Parmezaans en Gruyère ( of iets minder smaakvol :Emmentaler) Toegevoegd na 11 uur: Bel Paese is ook zeer lekker met of zonder Parmezaanse kaas indien je het echt Italiaans wil houden.

Probeer eens verkruimelde harde schapenkaas. Zeer smaakvol, in tegenstelling tot de veel vlakkere mozarella. Past beter bij de Italiaanse kruiden als oregano en basilicum, die ook sterk van smaak zijn.

Bronnen:
eigen ervaring, bij koken altijd een goede bron!

Bij een lasagne met milde smaak neem ik altijd 'pecorino', die is lekker pittig. Heb ik geen zin in bechamelsaus, dan neem ik 'Provolone', die is ook bijna wit en smelt heel mooi. Parmezaanse kaas is altijd goed en licht verteerbaar. Heb ik geen zin om naar de kaasboer te gaan, dan heb ik altijd een zakje 'gratin' kaas of belegen Gouda in huis. Dit heb ik altijd in voorraad en is bij alles wel te gebruiken.

vaak ligt er in de vakken ook speciale kaas voor op de pizza. die kun je goed gebruiken in lasagne.het ligt bij de voorverpakte kaas. in het koelvak.

Emmentaal kaas heeft een aparte smaak,geweldig bij lasagnae!

Ik gebruik altijd jong belegen kaas (zelf geraspt,maar hoeft niet perse) Zo blijft de lasagne nog mooi stevig in en aan elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100