Waarom wordt je zo dronken van 'kopstootjes' ?

Is het simpel te verklaren dat er meer alcohol in het bijgevoegde kleine glaasje zit of zit er meer achter ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is de combinatie van het kleine glaasje en het glas bier die in een keer naar binnen moet ..ja en dan krijg je zo'n sloot alcohol binnen in een keer daar word je dronken van

Koolzuur versnelt de opname van alcohol door de darmwand; gedistilleerd bevat normaal geen koolzuur maar krijgt nu een steuntje in de rug van het bier, daarbij kan het tempo anders liggen.

Een glas bier en een glas jenever bevatten evenveel alcohol. Het percentage is bij jenever veel hoger, maar daarom is een eenheid jenever kleiner dan een eenheid bier. Dat geldt voor alle alcoholische dranken. Het koolzuur uit het bier zorgt voor een veel snellere opname van de alcohol in je bloed, waardoor je eerder dronken wordt. De naam "kopstoot" zit zo : Je pakt je bierglas met het glaasje jenever erachter tegen het bierglas aan. Nu neem je een slok bier, zodat het borrelglaasje tegen je kop stoot. Terwijl je bier drinkt, loopt de jenever met het bier mee naar binnen. Vreselijk lastig allemaal, maar ja, een frietje moeilijk is ook lastig. (voor degenen die het niet weten, is dat een puntzak friet met de mayonaise onderin de zak).

Heel simpel. Als je bier en jenever samen drinkt is de kans op een goede hoofdpijn zeer waarschijnlijk. Probeer het maar eens. Het is net zo iets als: Wijn met bier geeft plezier, bier met wijn geeft venijn. En dan achter elkaar gedronken natuurlijk en niet tegelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100