Hoelang kan je een fles kraanwater bewaren ? (ongekoeld)

Toegevoegd na 1 minuut:
i.v.r rampen en zo

Toegevoegd na 1 minuut:
i.v.m moet het zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Nederlandse kraanwater is van een hele hoge kwaliteit. Als je zelf de fles gevuld hebt, nadat je de fles goed schoongemaakt hebt, dan is het water nog maanden goed om te drinken mits de fles afgesloten bewaard wordt.

Wanneer je de fles zelf hebt gevuld met water uit je kraan is het water 24 uur houdbaar. Na een dag is water namelijk bedorven en niet gezond meer.

Inderdaad vrij beperkt (1 à 2 dagen). Vanuit beroepskennis weet ik dat door toevoeging van zilverionen de bewaartijd verlengd kan worden. Het gekke is dat de drinkbaarheid bovendien kan wijzigen doorheen de tijd. Zo ken ik het concreet geval waarbij kraanwater in zakjes (met zilverionen) eerst 3 maand drinkbaar is, dan een maand niet, en dan 6 maand terug wel. Dit heeft te maken met welke voedingstoffen er aanwezig zijn en welke bacteriën op dat moment de bovenhand hebben.

Zelfs het water van een aangebroken fles spa die in mijn auto ligt begint na een paar dagen al te stinken. Het lijkt me als je zelf kraanwater bottelt er teveel onzuiverheden (lucht) meekomen waardoor dit niet echt lang houdbaar zal zijn. Voor een rampenpakket zou ik enkele liters bronwater inslaan.

Als de fles schoon is een aantal dagen, gekoeld langer. Als je rechtstreeks uit de fles drinkt niet langer dan een dag en liefst gekoeld bewaard. Veel voedingsbodem is schoon water niet maar bacteriën vermeerderen zich er wel in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100