Is bepaalde thee goed voor je darmen?

Weet iemand of de soorten thee die meestal naar voren komen in dit onderwerp ( venkel, munt, kamille) ook echt helpend zijn bij problemen met je darmen? Dus of ze zorgen voor minder kramp, opgeblazen gevoel, helpen bij de spijsvertering etc.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, onderstaande theesoorten hebben een bewezen positief effect op je spijsvertering. Helaas is het niet zo dat je klachten hierdoor gegarandeerd verdwijnen. Pepermuntthee Pepermuntthee is een krachtig hulpmiddel bij de spijsvertering dat al eeuwen in de kruidengeneeskunde wordt gebruikt om de spijsvertering te helpen verbeteren en de maag te kalmeren. Studies hebben aangetoond dat pepermunt kan helpen bij het verlichten van symptomen van gastro-intestinale stress, waaronder spijsverteringsproblemen. Gemberthee Gember heeft krachtige ontstekingsremmende effecten en kan maagproblemen helpen verlichten en de spijsvertering verbeteren. Kamillethee Kamillethee is een rustgevende, van nature zoete kruidenthee die heerlijk is op zichzelf of gemengd met andere kruiden en specerijen. Van kamille is aangetoond dat het de symptomen van zure reflux vermindert, een opgeblazen gevoel en gasvorming tegengaat en bijdraagt aan de algehele gastro-intestinale gezondheid Zoethoutwortelthee Het is aangetoond dat zoethout de symptomen van spijsverteringsproblemen verlicht en een goede spijsvertering bevordert. ___________ Kruidengeneesmiddel Iberogast van Bayer is geregistreerd als geneesmiddel. Aan deze registratie liggen uitgebreide wetenschappelijke studies ten grondslag die de werking van het product aantonen. Ingrediënten zijn onder meer kamillebloem, pepermuntbladeren en zoethoutwortel. Het is wel jammer dat het middel zo duur is (€ 9,- voor een flesje waar je nog geen week mee doet).

Toegevoegd op 14 januari 2021 08:58: tekst
Bronnen:
https://www.artfultea.com/tea-wisdom-1/9-b...
https://www.healthline.com/nutrition/tea-f...

Nee. Thee kan indirect helpen als je darmproblemen het gevolg zijn van te weinig drinken, maar veel kruidentheesoorten prikkelen juist de darmen. Venkelthee en in mindere amte kamille thee zijn in dit opzicht berucht. Kramp en opgeblazen gevoel zijn geregeld het gevolg van overmatige FODMAP consumptie, en je kunt je beter daar op richten.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/FODMAP
https://www.martiniziekenhuis.nl/fodmap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100