Wat is cafeinevrije thee?

Op sommige theeverpakkingen staat: cafeinevrije thee. Waarom zou je dit drinken? En kan cafeinevrije thee ook theinevrije thee zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cafeïne en theïne zijn exact dezelfde stoffen. Ze hebben alleen een andere naam. De stimulerende stof wordt in thee “theïne” genoemd. In koffie, chocolade, cola en andere cafeïnehoudende producten wordt de stof meestal “cafeïne” genoemd.Dus cafeïne vrije thee is dus zonder theïne.

Bronnen:
http://www.groenetheegezond.net/cafeine-th...

Thee waaruit de cafeïne (of theïne, zelfde stof andere naam) is gehaald. Zoals hier beschreven (maar dan voor koffie). https://nl.wikipedia.org/wiki/Cafe%C3%AFne-extractie Toegevoegd na 1 minuut: En kan cafeinevrije thee ook theinevrije thee zijn? Dat is het. Als er cafeïnevrij op staat mag er geen cafeïne inzitten onder welke naam dan ook. Toegevoegd na 2 minuten: Waarom zou je dit drinken? Omdat je niet goed tegen cafeïne kan, of niet denkt te kunnen. Veel mensen claimen slecht te slapen of in slaap te vallen van cafeïne bijvoorbeeld. Toegevoegd na 4 minuten: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cafe%C3%AFne Cafeïne of coffeïne, ook bekend onder de naam >>>theïne<<<, matheïne/mateïne en guaranine, is een alkaloïde die onder andere voorkomt in koffiebonen, thee, mate, guaraná en cacaobonen. Cafeïne als zuivere stof is een wit poeder met een bittere smaak. Het is een milde psychoactieve stof met een stimulerende werking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100