Wat voor mogelijkheden zijn er om losse thee in een grote thermoscan van twee liter te laten trekken?

Een thee-ei werk niet omdat de thermoscan dan niet dichtgaat en het water dan afkoelt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De lekkerste oplossing is: doe twee liter kokend water in die isolatiekan. Per kop thee die je inschenkt doe je twee theelepels losse thee in een theezeefje, hou dat boven de kop of het glas en schenk er het hete water doorheen. Zeefje even leegschudden boven een bakje of schaaltje en voor de volgende kop opnieuw vullen.

Er zijn van die ei-achtige dingen maar dan eerder als een lepel. Als de schenktuit van de thermos groot genoeg is, dan kan je zo'n lepel erin doen. Ik weet echter niet of dat voor de binnenkant van de fles goed is.

Van organza (stof) kun je zelf theezakjes maken. Doe er een dun touwtje aan dat wel tussen fles en dop kan zitten, of als zelfs dat te veel is maak een stevig lusje aan het zakje en vis het met een haaknaald weer uit de thermosfles. Je kunt natuurlijk ook gewoon het thee-ei met kettinkje en al in de thermoskan gooien, zodat er niets tussen fles en dop zit. En dat er dan met een haaknaald (of dun touwtje) weer uit halen. Overigens snap ik het probleem niet helemaal. Je moet de thee wel heel erg lang laten trekken voordat het water zover is afgekoeld dat het geen heet theewater meer is. Als je de thee een aantal minuten laat trekken, is het helemaal niet erg als ondertussen het water afkoelt van 100 naar 90 graden. Uiteindelijk zul je de thee nog veel verder moeten laten afkoelen voordat het echt drinkbaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100