Waarom is her bij het onwerp van de Senseo niet beter nagedacht over energie gebruik?

Waarom warmt een Senseo meteen warm water op voor het volgende kopje als je er net een gezet hebt, dat is toch energie verspilling

Beter zou zijn dat je dat met een knopje aan/uit zou kunnen zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorheen had je een machine met een koffiepot op een warmhoudplaat. Deze werd ook electrische verwarmt en kostte ook energie. Op deze website is het hele energieverbruik eens doorgemeten: http://www.besparingsmeter.nl/2009/05/15/energie-besparen/de-resultaten-het-stroomverbruik-van-de-senseo/ De conclusie is dat het mee valt en dat je stroom kunt besparen door het apparaat uit te zetten als je daarna geen koffie meer wilt. Toegevoegd na 2 minuten: Over het algemeen staat Philips er wel om bekend dat het probeert het stroomverbruik omlaag te brengen. Ik kan me dus niet voorstellen dat er niet over na is gedacht. Toegevoegd na 3 minuten: In ieder geval schakelt de Senseo na 30 minuten automatisch uit.

Dan zet je hem toch uit, daar is de uit/aan knop voor, die grote knop in het midden.

Vaak wil je meer dan een kopje zetten. Dan is het wel handig.

Het water wordt niet verwarmt in het watereservoir zoals bij een koffiezetapparaat, voel maar eens, dat wordt niet warm. Het water wordt pas verwarmd ín het senseo apparaat. Het is dus niet zo dat de hele bak water verwarmd wordt. Dus per 1 of 2 kopjes.

Het is kost minder energie om een toch al warme ruimte met langzaam binnenstromend water direct te verwarmen voor het volgende kopje dan het koud binnen laten stromen en dan pas te gaan verwarmen als je het nodig hebt. Vergeet ook niet dat de Senseo al heel lang geleden uitgevonden is en dat er toen nog minder draaide om energiezuinigheid maar meer om bruikbaarheid.

dan doe je er gewoon net zoveel water in als je nodig hebt dan heeft hij niets meer om op te warmen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100