Hoe slecht is Cola voor je? Ik drink geregeld Cola. Maar ik hoor vaak negatieve verhalen over Cola. Is Cola erg slecht voor je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat valt wel mee, vooral als je suikervrije cola drinkt. Cola is eigenlijk een vruchtendrank. Het is wel erg zuur. Je glazuur kan daar slecht tegen, voor de rest van je lichaam is dat geen probleem. Volgens de Consumentenbond is sinaasappelsap nog slechter voor je tanden. Als je cola light drinkt, de aanslag op het glazuur niet meerekent en je niet meedoet aan de hetze tegen aspartaam, is het niet erg verschillend van water. Toegevoegd na 3 minuten: De indianenverhalen die de ronde doen over de populaire drank worden aangeduid als Cokelore. Zie de onderste link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aspartaam
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cola
http://www.verhalenbank.nl/lijst_lexicon.p...

Je krijgt zo ontzettend veel suiker binnen dat dat echt niet goed is voor je. En dan heb ik het nog niet eens over de caffeine.

In een glas cola zitten 14 klontjes suiker. En als je de suiker uit de cola zou halen, dan hou je iets over, wat op accuzuur lijkt, zo zuur, tast je maagwand aan.

Fosforzuur Het drinken van twee glazen cola per dag geeft twee keer zoveel kans op nierinsufficiëntie (onvoldoende nierwerking). De gevaren van cola liggen dus niet alleen in het hoge suikergehalte, maar ook in de hoeveelheid fosforzuur die het bevat. Een hoge hoeveelheid fosforzuur zou de werking van de nieren aantasten en het ontstaan van nierstenen bevorderen. Om dit fenomeen te illustreren hebben Amerikaanse onderzoekers 500 mensen gezocht bij wie recent nierinsufficiëntie was ontdekt. Er werd gevraagd naar hun eetgewoonten en hun drankgebruik. Deze gegevens werden vervolgens vergeleken met die van een controlegroep. De onderzoekers stelden vast dat het risico op nierinsufficiëntie vanaf twee glazen cola verdubbelt, iets wat overigens ook geldt voor cola light. Bij de andere frisdranken werd geen enkele aanwijzing gevonden, wat het vermoeden versterkt dat de klachten wel degelijk worden veroorzaakt door fosforzuur Toegevoegd na 1 minuut: klik op de onderstaande link voor meer ongezonde effecten van cola.

Bronnen:
http://www.meesterbrein.com/view.php/de-on...

Cola bevat veel suiker inderdaad en is verder inderdaad zuur. Teveel er van drinken is daarom niet goed. Als ik in het buitenland ben en dan met name in de tropen, dan drink ik elke dag een aantal cola's. Coca Cola is overal ter wereld hetzelfde, dus je weet wat je krijgt. Is een prima middel om weer genoeg suikers en vocht binnen te krijgen, op een veilige manier. Bovendien zorgt het zuur in cola er voor dat je minder snel last krijgt van eten, dat je normaal niet gewend bent, zo merk ik in de praktijk. Verder is een koude cola op een warme dag gewoon heerlijk. Geeft bijna een gelukzalig gevoel. En dat is ook wel wat waard!

Misschien maakt dit genoeg duidelijk: Als je een melktand een hele nacht in een bekertje cola legt, zal de tand de volgende ochtend verdwenen zijn. Een roestige spijker die een nacht in een glas cola gelegen heeft, is de volgende dag helemaal roestvrij geworden.

De suikers en cafeïne is nog niet eens het ergste, het grootste kwaad zit 'm in de aspartaam (E951), een bijzonder corrosieve toevoeging! Toegevoegd na 47 seconden: en daarbij in hoge mate kankerverwekkend!

Bronnen:
http://aspartaam.com/

Onlangs is aangetoond dat Coca Cola slecht is voor vrouwen die zwanger zijn. Dat zegt de Nederlandse zwangerschapsconsulente Diethild de Vries. Volgens haar blokkeert het fosforzuur in Cola de opname van calcium. Die stof is nodig voor de ontwikkeling van het bot-, zenuw-, bloed-, en spierstelsel van het ongeboren kind.

Bronnen:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Coca-C...

Volgens de beroemde " psychic healer" Edgar Cayce uit de vorige eeuw , die nog steeds veel aanhang kent , is Coca Cola siroop een belangrijk hulpmiddel om de nieren en de blaas te zuiveren. Ook een ouderwets middeltje tegen maagstoornissen. Met de suiker en de koolzuur is het "gezonde" effect natuurlijk minder sterk . Maar des te lekkerder die Coca Cola ! http://users.belgacom.net/cayce/remedies.htm http://simple.wikipedia.org/wiki/Edgar_Cayce

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100