Houd koffie vocht vast of droogt het het lichaam uit?

Koffie ontrekt vocht uit je lichaam.. vandaar ook wel eens een glas water bij de koffie in een hotel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vochthuishouding is één van de weinige dingen waar koffie géén effect op heeft. Desondanks heeft het wel effect op de mineralen en electrolytenbalans ín die vochthuishouding. Door koffie ga je vaker plassen, waardoor je sneller vitamine B, C, ijzer, zink en calcium verliest. Alle andere voor- (ja, die zijn er, óók op medisch gebied) en nadelen van koffie zal ik hier achterwege laten; dat is voor een heel andere vraag. :-)

Matig gebruik van koffie heeft geen invloed op de vochthuishouding. Wel ga je sneller plassen van koffie, maar het vochtgehalte blijft gelijk. http://www.koffieengezondheid.nl/content/index.php/Vocht/

Een kopje koffie is natuurlijk ook een kopje water...

Koffie is een goede dorstlesser en telt gewoon mee bij de inname van de aanbevolen 1,5 à 2 liter vocht per dag. Ook tijdens warme dagen tellen de kopjes koffie mee om de vochtbalans op peil te houden. Het is een fabel dat koffie vochtafdrijvend zou werken. Bij sommige mensen kan koffie wel voor een iets snellere, maar niet voor meer uitscheiding van vocht zorgen. Bij sterk gezette koffie kan het aangenaam zijn de smaak met een slokje water te neutraliseren. Dat is de enige reden van het glaasje water bij de koffie, zoals dat bij sommige restaurants of cafés wordt geserveerd.

Bronnen:
http://koffie.info/content/index.php?optio...

Koffie en thee onttrekken (in tegenstelling tot alcohol) geen vocht aan je lichaam. Het glas water dat je bij de koffie krijgt is bedoeld om een neutrale smaak in je mond te krijgen, zodat je de koffie die je daarna drinkt beter proeft.

Bronnen:
http://answers.yahoo.com/question/index?qi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100