Waarom zit er in een normale frisdrank fles 1.5L?

En normale drinkglas is 0.2l
Het zou toch logischer zijn dat er
1.4L of 1.6l in zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1,5 is een mooier en getal dan 1,4 of 1.6 (blijkt uit onderzoek) Verder vinden veel mensen 1L te weinig omdat je daar maar een paar glazen uit kunt halen en 2L vinden veel mensen weer te veel want dan is de prik er zo snel af. Het antwoord van hierboven klinkt trouwens ook erg aannemelijk.

Is dat niet marketing, dat je altijd een nieuwe fles nodig hebt om het laatste glas te vullen. Dus je opnieuw het frisdrank moet blijven kopen. Er zal vast en zeker over nagedacht zijn.

Als je een glas neemt met een inhoud van 250 ml. kom je wel mooi uit. Kijk hier eens wat een verscheidenheid in inhoudsmaten van de diverse glazen; http://www.jostenberg.nl/producten/glaswerk/frisdrankglazen+en+sapglazen?prodId=5019 Je kunt ook de glazen niet zo vol doen om toch uit te komen. Een fles van 1,5 l. is namelijk makkelijk te berekenen qua verkoopprijs en heeft een mooie maat voor het flessenrek in de koelkast. Anders wordt de fles waarschijnlijk te dik of t hoog. Kleinere flessen zijn immers duurder en dat willen we niet toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100