Hoe heet het papiertje aan het touwtje van een theezakje?

en vroeg mij tevens af of het touwtje bij het oud papier kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Theezakjes bestaan eigenlijk uit vijf componenten: de thee (GFT), het zakje (papier), het touwtje (restafval), het label (papier) en het nietje (metaal) waarmee het label aan het touwtje vastzit. Als je het dus echt netjes wilt doen, moet je elk zakje uit elkaar peuteren en elke component in de betreffende afvalbak doen. Er is dus geen officiele term voor dit papiertje, maar label vond ik het meest voor de hand liggend. Toen ik deze zoekterm ingaf werd dit ook bevestigd. En het 2e deel van de vraag wordt ook beantwoord: wil je het netjes doen, dan ook het touwtje eraf halen en alleen het papiertje in de papierafvalbak doen.

Bronnen:
http://www.soldaat.biz/blog_theezakje.html

label.( engels) Daar staat het merknaampje op. En ik zou het touwtje laten zitten, als je dat allemaal wilt scheiden ben je ehm hoe zeg ik dat netjes? gek? :)

Dat touwtje zeker niet zomaar bij het Oud Papier! Dan ben je net zo erg als van die mensen die de tape niet van hun oud-papierdoos peuteren! Maar zonder gekheid: Je klinkt als iemand die erg begaan is met Moeder Natuur. Is het misschien een idee om al deze energie in te zetten om bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te gaan doen bij e.o.a milieuorganisatie?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100