Wat is dit voor een biermerk?

Ik heb een heel oud biertje in m'n schuurgevonden, ik zonder enige kennis van bieren, zag wel meteen dat het iets bijzonders is. Het is een aardewerk met een halve liter bier daarin. Het ziet eruit alsof het uit de middeleeuwen komt.

Ik heb gegoogled en ben erachter gekomen dat het 'Abts Trink' uit het Irsee klooster is. Maar het enige wat ik er echt over kon vinden waren een paar Duitse artikelen, daaruit werd mij wel duidelijk dat het het duurste Duitse bier is en dat de fles mogelijk redelijk veel geldwaard is.

Mijn vraag is eigenlijk: kan iemand mij meer vertellen over de Abts Trink uit Irsee, mij uitleggen waarom het zo bijzonder is , waarom de fles ( mogelijk ) zo duur is, en de geschiedenis van dat Irsee klooster.

Ik heb weinig aan informatie die op het internet staat want dat heb ik zelf al doorgekeken, hopelijk weet iemand er meer over ( uit andere bronnen ) .

PS : ik heb éen foto van het flesje kunnen vinden op het internet ( zie bijlage ) mijne ziet er precies zo uit maar is in iets mindere staat.

Bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom het zo duur is staat gewoon vermeld: "Der Abts Trunk der Klosterbrauerei Irsee im Allgäu, wird in handgearbeiteten salzglasierten Steingutflaschen monatelang gelagert. Es hat eine garantierte Stammwürze von über 22 Prozent und kostet 0,5 l (1 l) 23 DM (33 DM)." ( http://www.fasslwirtschaft.de/html/seite5f.html en ook op die site waar je de foto vandaan hebt: http://www.augsburger-allgemeine.de/mindelheim/Das-womoeglich-teuerste-Bier-Deutschlands-id14054536.html ) Bij een lokaal restaurant serveren ze het als een borrel, 5 ml voor 2,50. Hier staat wat info over de brouwerij: http://www.irsee.com/cms2/klosterbrauerei.php?site_id=19&cat=1&sub= en hier: http://de.wikipedia.org/wiki/Irseer_Klosterbr%C3%A4u

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100