Waar zijn er meer van: Wijnsoorten of biersoorten?

Oke, de extra uitleg:
Ik zit nu gezellig thuis met pa, ma en broer.
Pa is een fervent wijndrinker, broer is een fervent bierdrinker.
Hoe we op de discussie gekomen zijn weet ik niet, maar pa beweerd dat er meer soorten wijn ter wereld zijn, dan dat er biersoorten zijn, omdat heel veel landen vele wijngaarden hebben.
Broer is het hier uiteraard niet mee eens, onder het mom: Elke zichzelf respecterende streek in een land heeft zo zijn eigen biersoort.

Ik ben enthousiast gaan googelen, maar kom er niet uit. Ik heb mijn hoop dus maar weer gevestigd op de leden van GV.
Antwoorden met bronvermelding worden helemaal hogelijk gewaardeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel meer wijnsoorten dan biersoorten. Er zijn heel veel druivenrassen, methoden én streken. Toegevoegd na 3 minuten: Tip: Als je deze vraag post op het forum van de wijn.startpagina.nl krijg je zeker het juiste antwoord! Toegevoegd na 6 minuten: Bij Bier zijn de ingrediënten bijna altijd min of meer gelijk. Vooral de productiemethoden verschillen en dat levert nog een heel groot aantal verschillende smaken op. Bij wijn heb je ook verschillende productiemethoden, maar ook nog eens een groot aantal variëteiten aan druivenrassen die allemaal hun eigen smaak hebben. Al die druivenrassen kan je ook nog eens mengen en daarmee krijg je ook nog eens verschillende "soorten". Toegevoegd na 24 minuten: En tot slot: Een wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon in 2009 in Californië en in Frankkrijk zal zelfs met dezelfde productiemethode nóg anders smaken. Als je dit ook meeneemt als "soort" zijn er ontzettend veel soorten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bier
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wijn

Wijnsoorten zijn er veel meer... Elk zichzelf respecterend druivenveldje heeft al meteen een eigen wijn, terwijl bier speciaal gebrouwen moet worden... Dus Wijnsoorten zijn er veel meer... Bron: XiniX

Laat je broer maar gewoon eens langs de stellingen lopen in de supermarkt,dan zie je zowiezo al meer wijnsoorten dan biersoorten,en dat is nog lang niet alles,dus er zijn meer wijnsoorten.

Er zijn meer wijn dan biersoorten, alle antwoorden hierboven zeggen dat al, maar ook omdat niet alleen van druiven wijn gemaakt word maar van alle andere suikerhoudende(fruit) bronnen kan wijn gemaakt worden terwijl bier alleen van granen gemaakt word.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100