Is nuttigen van alcohol in het algemeen een teken van zwakte?

Veel mensen drinken wegens een verslaving of om het bijeffect van een alcoholische drank te genereren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor.! Dat zijn maar een paar die je met je vinger kunt aanwijzen. Meeste mensen drinken voor de lol, gezelligheid... Een kennis van mij, hij was wel zo iemand die wat jij bedoeld. Bv éénskeers heeft hij 2 flessen absent alcohol gekocht 80% vol. Had die binnen 3 dagen op. En dan lag die 1 week in coma thuis op de bank.. Was echt niet normaal.! Dat is gewoon 1 op 100 mensen denk ik...

Zeker niet. Niet elk glas alcoholische drank wordt gedronken omdat iemand verslaafd is, niet elk glas is bedoeld om de tongen los te maken. Er zijn gelukkig heel veel mensen die alleen maar een glaasje drinken omdat het op dat moment lekker is en passend is bij de gelegenheid.

Absoluut niet. Waarom zou dat een teken van zwakte zijn? Het enige moment waarop het zwak is, is als de alcohol drinker nog zelf naar huis moet rijden en dan nog niet nee kan zeggen. Ik ben geen groot drinker, a en toe nuttig ik een wijntje of een biertje, maar juist als ik zwak ben grijp ik naar de fles. Momenteel ben ik weer snotterig en heb keelpijn, er gaat dan niets boven een lekkere kruidenbitter.

Bij mij is het een teken van "lekkerte", net zo als het eten van b.v. een heerlijke stoofschotel! Pas als je er niet op tijd mee kunt stoppen,zou het een teken van zwakte genoemd kunnen worden!

Zeker niet, ik drink meestal omdat ik er echt zin in heb, net zoals ik echt zin kan hebben in een kop koffie of een stuk appeltaart.

Tuurlijk niet - wat is er zwak aan van iets genieten? Een grote ijscoupe, een chocoladeletter, een heerlijke rijpe camembert met knapperstokbrood - voor iedereen is iets anders het summum van 'lekker'. Alles wat lekker is, is in enorme hoeveelheden niet aan te bevelen, en al gaat iedereen zich op z'n tijd te buiten aan enorm van iets genieten, (bijna) iedereen weet zijn/haar grens te bepalen. Waarom jij tot de conclusie komt, dat 'veel mensen' verslaafd zouden zijn, of om bij-redenen aan het geniet-aspekt voorbij zouden gaan, snap ik eerlijk gezegd niet.

Alleen als je het drinkt om je problemen of verdriet te verdrinken, anders niet!

Nee, een onzinnige gedachte. De meeste mensen drinken gewoon omdat ze het lekker vinden. Niet heel Nederland loopt laveloos rond omdat ze aan hun dagelijkse verslaving willen werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100