Wat is het verschil tussen coca cola light en coca cola zero?

Ik weet alleen dat het ene flesje 0,8 calorieën bevat en het andere 0,5 calorieën, maar dat is zo'n klein verschil.
Wie weet hierop het antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb mij onlangs in een winkel laten vertellen, dat Cola light en Cola zero, hetzelfde zijn. De Zero is eigenlijk 'gemaakt' voor mannen, en Cola Light voor dames. Dus, het is een dames en heren Cola.

In de reclame willen ze je doen geloven dat cola zero voor mannen is, en cola light voor vrouwen... Qua inhoud zou ik het niet weten (als het er al is).

Zero is de wat stoerder klinkende variant van cola light, zodat de doelgroep van deze cola-soort zo groot mogelijk is.

De Zero is ook suikervrij, is niet bedoeld voor vrouwen, maar voor de gezond levende man. Het schijnt namelijk dat sommige mannen absoluut geen Coca-Cola Light willen drinken, omdat de frisdrank wordt beschouwd als een ‘wijvendrank’. Echte mannen drinken echte cola, maar worden daar even dik van als de vrouwen. En zie daar, de Zero.

Als je dit vraagt, dan zie ik dat de reclamejongens nog veel reclame moeten uitzenden, want Nederland kent de tekst nog niet... Kom op, uitzenden die reclame, werk aan de winkel... Het verschil is reclame, positionering in de markt, verkooptechnieken en bakerpraatjes... En als iedereen het weet, dan is de reclame succesvol... Dan weten de de leugens uit ons hoofd... En dan hoeven we zulke vragen niet meer te stellen...

De zero geeft geen licht.

Ik heb gelezen op de site van coca cola dat in de zero iets meer aspartaam zit (vervanger van suiker,, dat is een soort zoetstof, zodat ze er op kunnen zetten 'geen suiker toegevoegd)'. En wat meer aroma, voor de rest niets meer of minder. Behalve de omzet neem ik aan.

Coca Cola merkte in de verkoopcijfers dat Cola light niet gekocht werd door mannen omdat het imago van light voor vrouwen meer was. Coca cola bedacht daarom een nieuw merk, Zero en gaf hier het imago aan dat het voor mannen is. Daarnaast zit in Zero iets meer zoetstoffen naar mijn idee, en heeft het een zoetere smaak dan de Light variant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100