Flesje zoete witte wijn staat al een half jaar open (zonder kurk in de koelkast). Kan je die überhaupt nog drinken?

Sinds februari staat deze fles open. Gewoon een vraag om een weddenschap mee te winnen of te verliezen uiteraard.

Weet jij het antwoord?

/2500

ben bang dat ie nu meer zuur smaakt dan zoet. Je kunt altijd een klein slokje proberen. Door de alcohol zal het niet snel bederven

Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar lekker is het niet. Voor de weddenschap: als je hebt gewed of je de wijn nog kan drinken, dan is het antwoord ja. Ik zou gewoon een nieuw flesje halen en die samen met de verliezer opdrinken!

De alcohol zal inmiddels wel verdampt zijn en natuurlijk kun je het nog drinken, alhoewel ik vrees, dat de smaak niet erg lekker is en je er wel eens flinke buikpijn van zult kunnen krijgen.

Kijk naar de wijn. Staat er schimmel op? Is het troebel? hoe ruikt het? Dan laten staan. Ik verwacht dat het nog drinkbaar (niet ziekmakend) is. Maar lekker zal het niet zijn.

Zou het niet doen want ik denk dat het meer naar azijn smaakt dan naar wijn en je krijgt dan misschien last van je maag.

De alcohol die oorspronkelijk in de wijn zat, zal onder invloed van zuurstof door micro-organismen zijn omgezet in azijnzuur. Dus je hebt een fles witte wijnazijn staan. Kan je eventueel nog gebruiken als je een lekkere sladressing wilt maken! Mits er door het ontbreken van een kurk niets in is gevallen...

Als een witte wijn zonder kurk in de koelkast staat, is de wijn nog ca. tien dagen te drinken, daarna weggooien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100